Брауни с малини и шоколад

Брауни с малини и шоколад

Ако сте забелязали, всяка рецепта в блога досега е някак си тематична. Дали ще е разказ за това как започна всичко или ще ми гостува любим кулинарен блогър, състезание с летния сезон, така че да не пропусна някой плод, който е най-вкусен в определен месец или дори забрана за включване на фурната заради апокалиптичната жега навън, какъвто беше случая с последната рецепта за тирамису чийзкейк без печене.

Днешната публикация не прави изключение и в нея ще си поговорим за приятелството и… шоколад. Уникална комбинация, нали?! Не бих могъл да живея без нито едно от двете. И не че съм се съмнявал в някой от приятелите си, но откакто стартирах кулинарния си блог, те не спират да засвидетелстват огромната си обич и да ме подкрепят безрезервно. Без да има значение къде се намират – в Търговище, Стара Загора, Перник, Белица или дори в чужбина, в съседния на моя квартал в София, в офиса или дори вкъщи, всички те четат, коментират и споделят рецептите, понякога ги приготвят и дори се случва да ги заснемат вместо мен и опитат преди още да съм ги публикувал. На всички вас, вие сте моя късмет в живота!

Рецептата, която ви показвам днес е на една такава моя приятелка, която щом опита нещо, бърза да ми зададе въпрос как да си го приготви или да ми разкаже за резултата. Преди няколко седмици излязохме на вечеря и както си приказвахме, тя изведнъж извади от дамската си чанта пликче. И то не с какво да е, а с парченца шоколадово брауни. Правила го няколко пъти и не могла да се сдържи да не ми донесе от него, за да го опитам. Между другото, не споменавам имена, защото предпочитам да продължи да ме изненадва вкусно и в бъдеще. Тя си знае коя е и колко я обичам. Това брауни обаче наистина ме впечатли. Подобно на пицата, която ви показах преди няколко седмици, си мислех, че след толкова опити, съм намерил най-правилната рецепта. Но отново грешах… Нейното брауни беше с перфектната хрупкава коричка, отвътре сочно, с лепкава и дъвчаща структура и наситен шоколадов вкус, който за изненада е постигнала само с какао, без да добавя шоколад, както е в повечето рецепти. Още същата вечер го включих в списъка си и сега ви го представям. Единственото нещо, което промених в рецептата е да намаля количеството захар, както и да добавя малини и парченца шоколад за още разкош. Гарантирам ви, че ще се влюбите в него и ще молите за още след като свърши.

Брауни с малини и шоколад

Брауни с малини и шоколад

Васил Борисов
Перфектната хрупкава коричка, сочно отвътре, с лепкава и дъвчаща структура и наситен шоколадов вкус, с малини за контраст.
Категория Десерт
Кухня Американска
Порции 12 парчета

Необходими продукти
  

  • 150 г масло
  • 250 г захар
  • 120 г брашно
  • 40 г какао
  • 3 яйца (размер L)
  • 125 г малини (пресни)
  • 50 г шоколад (натурален)

Инструкции
 

  • Загрейте фурната на 160°C с включен горен и долен реотан без вентилатор. В подходяща купа разтопете маслото в микровълнова фурна или в касерола на слаб огън. Прибавете към него захарта, брашното, какаото и яйцата. Разбъркайте до хомогенност с помощта на телена бъркалка или с миксер на най-ниската скорост. Крайната ни цел е продуктите да се смесят, но без да вкарваме допълнителен въздух в сместа. Накрая добавете малините и шоколада, нарязан на малки парченца (може да използвате и шоколадов чипс) и разбъркайте с помощта на силиконова шпатула, за да се разпределят равномерно. Покрийте тавичка с размери 20×20 см с хартия за печене (може да използвате и форма за торта с диаметър 22 см) и печете браунито за около 20-25 минути. Всяка фурна пече различно и заради това ви препоръчвам да тествате степента на готовност с помощта на дървен шиш или клечка след първите 20 минути. Ако излиза леко влажна, значи десертът е готов. В никакъв случай не препичайте. Извадете браунито от формата и оставете да изстине напълно. Разрежете на 12 квадрата и сервирайте.

Бележки

Може да добавите различни ядки, бял или млечен шоколад или да експериментирате с друг вид плод. Рецептата е базова, най-важно е да не препичате сместа, за да постигнете правилната структура на десерта.
Ключови думи брауни, какао, малини, приятелство, шоколад

Използвам и възможността да обявя, че във Facebook страницата на блога вече сме повече от 1000 човека. И тъй като вече ми е трудно да изразя благодарността си с думи, там в момента се провежда първия ми GIVEAWAY. Един от вас ще си спечели чопър Bosch MMR08R2, а повече за играта може да прочетете във Facebook публикацията. Наградата е закупена с лични средства и по никакъв начин не е обвързана с платена реклама. Просто съм безкрайно щастлив и искам да ви зарадвам с нещо, което да ви бъде от полза в кухнята. А ако направите тази рецепта, ще очаквам както винаги да ми споделите своите впечатления. Пишете ми, коментирайте и задавайте въпроси. За мен няма да има по-голямо признание, ако ми се доверите и я приготвите. Споделете с приятели, ако ви е харесала, така ще ми помогнете за развитието на блога. Благодаря за вниманието и enjoy your meal, ще ви очаквам на следващото кулинарно пътешествие.



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Recipe Rating